Qui som?

El Banc de temps de Breda és una xarxa d’intercanvi de serveis sense diners formada per veïns i veïnes del poble i dels voltants. És una organització totalment independent i sense ànim de lucre en què, en lloc d’euros, el mitjà d’intercanvi és el temps. El Banc de temps també serveix com a platforma per dur a terme tota mena d’iniciatives socials: l’hort comunitari, mercats d’intercanvi, programa de serveis socials…

VALORS DEL BANC DE TEMPS

Comunitat i solidaritat. Ajudar a conèixer els nostres veïns i treballar amb ells per fer poble. També facilitar la integració de nouvinguts.

Igualtat. Tots tenim la mateixa quantitat d’hores. Una hora val exactament el mateix si ets home o dona, si tens 18 anys o 75, si ets advocat o cambrer.

Independència dels diners. Com a mesura d’intercanvi, una hora té molts avantatges:

 1. Com no hi ha motiu d’estalviar, no hi ha rics i pobres.
 2. No es pot especular amb el temps
 3. No és vulnerable a la inflació, la recessió ni la corrupció.

El Banc de temps no té cap ànim de lucre i està creat per iniciativa popular, independentment de qualsevol institució pública o partit polític.

Com funciona el Banc de temps?

El primer pas per formar-ne part és fer una petita entrevista per omplir la sol·licitud (envia’ns un correu per quedar). Feta l’entrevista, se’t donarà accés a la pàgina de serveis del Banc de Temps, així com un regal de 3 hores de serveis del Banc de Temps.

A la pàgina de serveis trobaràs les ofertes i demandes de la resta de socis i podràs introduïr les teves i canviar-les sempre que vulguis. També trobaràs les dades de contacte dels socis per posar-te en contacte amb ells per demanar els seus serveis.

Un cop realitzat un servei es dóna el xec per valor del temps emprat al soci que l’ha fet i l’ingressa al seu compte (a la bústia que hi ha a l’entrada de l’Ajuntament) o bé es tramet a la pàgina de serveis.

Exemples de serveis que s’ofereixen i es demanen al Banc de Temps

Pastisseria i coques casolanes, planxar, classes d’informàtica, bricolatge, paleta, fer encàrrecs per a la gent gran, portar gent en cotxe, classes de cuina, massatges, neteja, classes d’horticultura, d’idiomes…

 

En aquest enllaç podeu consultar els nostres Estatuts: Estatuts

Una resposta a “Qui som?

 1. Bon dia,

  Estic interessada en coneixer millor l’ associació, pero els dimarts estic fora i arribo molt justa de temps, crec que podria arribar aprox. a 3/4 de 8.
  Entenc que esteu tots els dimarts a les hores que poseu a l’ informació.
  Ja em comenteu si va bé a aquesta hora.
  Gràcies i salutacions

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s